Каква е връзката между това което виждаме в огледалото и начина по който се чувстваме?

 IMG_9870-0 1.Как трябва бъде една жена?

Една жена трябва сама да открие собствената си дефиниция. От моя гледна точка една жена е жена тогава когато си позволи да бъде наистина такава каквато е. Не съществуват рецепти и формули за женственост. Да бъдеш женствена е непрекъснат процес на иновативност и преоткриване. Тогава когато жената е в тесен контакт с инстинкта и интуицията си, тя излъчва непрекъснато неповторимост и красота. Образът който се очертава, изненадва очите на наблюдателя и го прави любопитен и  заинтригуван. Когато жената успее да има такова въздействие, можем да смятаме, че е на прав път.

 2. Или как НЕ трябва да бъде една жена?

Не трябва да се опитва да влиза в образа или да има поведение които всъщност не я представляват, само за да е в крак с модата. Тъй като губи загадъчността си, превръща се в статична форма, винаги същата и по такъв начин ставаща предсказуема. И тогава тя не се осланя на собствената си есенция, която е в постоянно движение, постоянно търсеща истината, преливаща, еволюираща. Това са характеристиките на женската енергия. Когато една жена си позволи да показва тези неща, това „което не е“, изчезва от само себе си.

   3.Дали жената се определя от собствения си образ?

Образът би трябвало да показва формата на изживяванията, които жената изразява в точно определен момент. Нейният обра всъщност е вид аксесоар, вид преводач на нейната същност. Мисля, че е много важна, защото тогава когато енергията и образът са в съответствие, влиянието ѝ е съвършено и това я прави различна. Тогава създава този ефект при който всички обръщат глава след нея .

4.До колко грижата за тялото, парфюмите и гримът трансформират възприятията за себе си?

Аз смятам, че в доста голяма степен. Това е и същността на изкуството да бъдеш гейша в края на крайщата. При ритуалът на разкрасяване, жената биваше подготвена за това да бъде видяна, начинът на гримиране, изборът на парфюм, начинът по който полагаше грижи за себе си, представляваха елементите които изграждаха личността ѝ. Във всички култури съществуват украшения и специфични форми на гримиране, както и ритуали по грижа за тялото за различни ситуации. Тези елементи представляват начина по който една жена се транспонира  в личност, чрез която иска да предаде дадено послание. Посланието представлява декларацията на тази жена за нейната същност. Когато това послание е предадено и възприето, обратната връзка укрепва личността на жената и по този начин същата придобива по ясни очертания.. Бих казал, че този процес на полагане на грижи, е един от начините чрез които една жена може да открие своята женственост.

5.До колко са важни, всъщност, тези неща?

Би трябвало да имат значение, но не съвсем. Мисля, че сега на тези елементи за грижа на външността им се отдава прекалено голямо внимание и губим поглед върху интериора.  Самоуважението представлява грижа за душата, без нея, тялото не може да излъчва, колкото и кремове да нанасяш отгоре.  Приемствеността и самоуважението носят повече излъчване отколкото лосион със златни частици, нанесен по тялото. А класическата черна рокля, с висок ток и червено червило, вървят само със самоувереност. Външността, която не е подплатена с чист и хармоничен интериор, не може да бъде друго освен намек. Оставяш отпечатък само когато двете са в хармония.

6.Каква е връзката между това което виждаме в огледалото и начина по който се чувстваме?

 Ние правим така, че огледалото да е бляскаво, а не обратно. Когато разберем тази тайна, много от нашите проблеми и „кризи“ свързани с образа ни, ще изчезнат. Какво мислиш за себе си, как се възприемаш, колко си автентична и смела и как се самооценяваш, независимо от това какво другите казват за теб, променя образът който виждаш когато се гледаш в огледалото. Огледалото отразява това което си ти и начина по който се чувстваш. Тестът ѝ може да се открие в очите, не във фините бръчки които ги заобикалят. Когато откриваме блясък и хармония в очите, които са огледало на душата, физическото огледало ще изрисува един красив образ. Това е нашият важен гид към красотата.

avonconnects.com.ro