ЗНАЕШ ЛИ КАКЪВ ЦВЯТ Е ТВОЯТА ЖЕНСТВЕНОСТ?

%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b3Всяка жена е чувала, че жените са като цветята – могат да украсят и най-семплото място. Е, жената може не само краси мястото или мъжът с когото е. Жените съчетаваме в себе си неща, които трудно се съчетават. Уязвими сме, но силни. Имаме необходимост от закрила, но точно ние даваме сила, на този който ни закриля. Имаме нужда от грижа, но и точно ние се раздаваме до изтощение за тези, които се грижат за нас. Имаме нужда от любов, но точно ние се отказваме от любовта към самите себе си заради онези, които ни обичат истински.

1.    Какво е моето послание?

Подарявам време на жените

Често клиентки, приятелки, колежки, роднини ми казват: „Нямам време да чета, нямам време да правя сложни и трудни неща. Кажи ми нещо просто и бързо, покажи ми как да го направя и най-добре да го направим заедно, за да го запомня.“

До момента са издадени много книги за женствеността и Баховата цветотерапия. Книжният пазар и сферата за самопомощ и мотивация са залети с материали за женствеността. Защото българските жените започнаха да търсят начини, с които да се справят със стреса, забързаното ежедневие, самотата, депресията и подтиснатото самоуважение. Една моя колежка коуч и моя близка приятелка сподели, когато я попитах какво би очаквала да разбере от мен в това предаване, ми каза:

Ива, ти знаеш, че при мен етапът в търсене на нещо ново като информация вече е на по-заден план. Сега аз се заслушвам, когато пусна телевизора сутрин, за да намеря бърз и лесен ефективен трик с това, което в момента ми е на дневен ред – липса на тонус, стрес преди предаване на проект, недоспиване, липса на време, отпадналост, гняв …

Знаете ли, че характерно за женския начин на мислене и начин на живот е интуитивния – КАКВО и КАК да направя/реагирам. На мъжкият е логическия – ЗАЩО да го направя и какво ще се случи?

Добрата новина е, че природата се е погрижила за нас, като хора и ни е осигурила дадености, с които да управляваме своите реакции и средата около нас. При това в баланс и хармония. Отдавна е доказано, че имаме два дяла на главния мозъка – ляв(отговаря за логиката) и десен(отговаря за интуицията). Освен това имаме и два мислещи органа – мозъка чрез ума и сърцето. Точно така. Хартман института отдавна работи и доказва тази му способност, която е била известна на хората от древни времена. А ние, жените, сме с предимство, защото сме по-интуитивната част на човечеството – по-лесно се свързваме и работим от сърцето си.

Вложих над 20 години в изследване на женствеността. Припомних си древното българско познание за това кои сме ние, а то ми беше лесно, защото прабаба ми ме въведе и обучи от малка и го съпоставих с традициите на Изтока, индианците, маите и древните цивилизации. Изучих различни съвременни психологически методи. Обучавах се в множество школи у нас и по света. Ако напишете в гугъл Ива Митева, ще намерите материали за това коя съм и какво правя. Но не това е най-важното сега. Споменавам го, защото имам основанието да си поставя амбициозната кауза да подарявам време на жените. Как така?Много просто! Вместо да инвестират пари, лично време, внимание и енергия в обикаляне и търсене на най-работещото универсално средство за тях или да стават зависими от лекарства или някой авторитет(лекар. Лечител, ментор, гуру), да изпитват разочарования и болка, когато установят, че са били измамени или излъгани, аз избрах да се заема с нелеката задача да възстановим традициите на женските кръгове, за които ще кажа малко по-късно.

Но да се върнем към моето послание – Изворът на жените е люботаКъде е той? Как да го открием? И за да можем да черпим от него, първо трябва да се грижим за него. Как? Започвайки от любовта към себе си. Има жени, които ще се запитат – какво прави Ива, нима ни кара да ставаме егоистки? А децата, а родителите, а съпругът/приятелят/партньорът, а любимото кученце, котенце, златна рибка …? Именно в това е драмата на съвременната българска жена – в стремежа да е добра за всички, не е добра за себе си. И как очаква после да има сили да се справя с предизвикателствата на деня – работа, кариера, социални ангажименти, децата, семейството, външният ни вид? Колко дини влачим само под едната си мищница? И до кога можем да издържим на това темпо и на каква цена? А кой ни е задължил да го правим?

Осигурена сигурна и задушевна среда

Срещите в Женския кръг са един подарък към моите приятелки, роднини и всички жени, които имат нужда от подкрепа.

Целта е взаимопомощ към всяка жена когато се чувства burn out, несигурна, подтисната, с нисък тонус и жизнена енергия.

Отговор на въпроса „Каква жена съм аз наистина?“

Благодарение на Интернет и руската психоложка Лариса Ренар, българските жени вече знаят за 4те основни типа жени според това как се справят в ежедневието и основните характеристики на поведение – Кралица, Любовница, Домакиня и Момиче. Аз работя с 6 например и ги свързвам с различните цветове и цветя.

2.    Как да се справим?

Прости ефективни и бързи рецепти за хармония, вътрешен мир и здраве

Опознаване и подреждане на често противоречащи си чувства, емоции, мисли и действвия

Бързите ефективни и практични решения, които с лекота и хумор, споделяме по женски в Женския Кръг, са едновременно отмора и забавление и пътеводител в света на чувствата и емоциите.

В първата среща за 2017 г. на Женския кръг чрез цветовете и цветята ще изследваме и ще се сприятелим със своите силни и не толкова женски страни. Защото само, когато си позволим да надникнем в собственото си сърце и ум, ще разберем от какво наистина имаме нужда. Например: Тази сутрин с какво усещане се събуди ти?

Една от клиентките ми, ще я кръстя Мария, се събужда сутрин с усещането, че около нея има черен облак(а то в София и особенно тези дни може и да се види дори!0, тъжна е, меланхолична, а дори няма конкретен повод. Денят минава и все някък си се справя, но идва следващия ден и следващия и депресията и паник атаките я връхлитат. И колко безсмислени са всички съвети и натяквания – оправи се! Започват самообвиненията.

Колко лесно оставяш старото да си отиде? Имам друга клиентка, нея кръщавам Доротея, която е много отговорна и с конструктвно мислене, но постоянно се идентифицира в ролята на жертва, чувства се нещастна, обвинява другите, живота, съдбата, родителите си и кого ли още не за всички неприятности и беди, от които страда. Горчивината в мислите се отразява и на тялото, а тя цялата излъчва тъга и страдание. И колкото и да е красива и интелигентна и финансово независима, тя е самотна, защото никой не иска да е до нея.

3.    Как да го направим така, че да не ни разболее и да не изгубим времето си без да постигнем напредък?

Един от най-женските и работещи методи е с цветните есенции на д-р Бах.

Нали си спомняш за колежката ми Мария? Е, цветна есенция 21 Полски синап й помогна да намери своята стабилност, да обеди тъмнината в нея, като тя самата преоткри онова светло, спокойно, ведро място в нея.

За Доротея връщането на оптимизма и позитивизма с 37 Плачеща върба.

Кой е все пак д-р Бах? Д-р Едуард Бах е английски лекар – хирург, бактериолог, патолог и хомеопат, завършил Лондонският университет. Чрез разработените от него 38 (37 + 1) цветни есенции, той постига изкореняване на причината за всяко заболяване – негативните емоции и душевния дисбаланс. Всяка от есенциите отговаря за определено качество в индивида. При наличие на негативното му проявление, действието на капките повлияват за развиване на противоположното.

Бах вярвал, че личността на пациента е много по-важна от тялото при лекуване, както и това, че прилагането и действието на истинското лекарство трябва да е нежно, безболезнено и милостиво към пациента, тъй като болестта вече е причинила достатъчно мъка и болка. В повечето случаи ортодоксалната медицина само облекчавала симптомите, но не това било истинско лечение според неговите разбирания.

Дава удивителни резултати по много фин начин, като не вреди, а само помага.

Работи в дълбочина, откриват се и се лекуват „дълбоко засекретени” модели и блокажи.

Благотворното действие на цветовете лекове върху психиката и душевността, довежда и до значително подобряване на физическото състояние.

Женски техники за бързо и ефективно свързване с истинската лична женственост

Умело съчетавайки древни похвати със съвремените подходи към психиката и подсъзнанието, всяка жена може да се събуди за своята сила. Безопастно при това.

В практически план повдигаме слоевете на многопластовия си образ, обличаме го в цвят, за да стигнем и опознаем своята женска есенция, да я подхраним и да се насладим на нейното рапукване и разцъфтяване – изграждането и поддържането на вътрешен мир, хармония и баланс. Тъй като светът отвън откликва на вътрешното ни състояние, то щастливите партньорски връзки, успеха в бизнеса, здравословната заобикаляща ни среда бързо стават наше ежедневие.

И както цветята са красиви заради самия факт, че съществуват, така и жените когато почистваме и се радваме на нашия Извор, ще разцъфтим и дарим света с любов и краасота. Но преди това трябва да имаме ефективни и бързи женски тайни, за да го открием и поддържаме връзката си с него, а не да оставяме пътеката, която с толкова труд сме намерили, да потъне в бурени.

Freedom Dance – за преобразяване и интеграция на новото желано състояние в тялото.

Разпознаване на цветовете чрез телесно преживяване под формата на танци извън ограниченията.

4.    Защо в Женския кръг?

Защото вече имаме изградена традиция винаги по време на нашите срещи

Да научаваме и практикуваме нещо ново,

Да се развиваме и подкрепяме в призванието си да бъдем ЖЕНИ по всякакъв

начин,

Да се забавляваме и да празнуваме.

Обединени в различията си, потопени във вътрешния си свят, без да губим връзката с външния, да проявяваме женските ценности и способността да материализираме, като правим светът край нас по-красив, по-добър и мирен.

Всички сме важни и всички сме равностойни помежду си.

Какво печели всяка жена с новата опитност при срещите ни в Женския кръг?

Топ 10 тайни и способности, необходими за всяка жена:

1. Себепознание Каква жена съм?

2. Умения за изчистване на емоционални и мисловни блокажи в 7 основни области от нашето тяло

• от рода,

• от родителите,

• от мъжете.

3. Изграждане на здраво и красиво тяло със стил.

4. Преоткриване на своята способност да се наслаждаваме.

5. Партньорски баланс.

6. Запознаване с възстановените ни таланти и дарби.

7. Определяне на личните граници и защитата им от нежелани “вредители”.

8. Усвояване на тайните на успешната комуникация.

9. Съставяне на план за успешен бизнес.

10. Празнуване на новата ЖЕНА в нас.

В 10 месеца – 10 срещи, за да си припомним красотата, силата и подхранващата подкрепа на жени от жени.